Inspekcija počinje kontrolu provedbe nove naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstav zdravstva

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona u predstojećem periodu usmjerit će sve svoje aktivnosti na kontrolu provedbe naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koja je stupila na snagu 28. juna 2020. godine, a donesena je u uslovima usložnjene epidemiološke situacije u Federaciji BiH.

KUZIP obavještava sva pravna i fizička lica na području ZDK da će kantonaln inspektori preventivno vršiti kontinuiran nadzor nad poštivanjem provođenja propisanih preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, koje se odnose na poslovne aktivnosti koje subjekti nadzora obavljaju.

Preporuke su dostupne na www.zzjzfbih.ba. Inspekcijski nadzori vršit će se svaki radni dan, kao i u dane vikenda.


U slučaju da se prilikom inspekcijskih nadzora utvrdi da se naredba ne poštuje, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK će u skladu sa svojim ovlastima poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, koje uključuju i pokretanje krivičnih prijava protiv počinilaca koji ne izvršavaju naredbu u uslovima pandemije COVID-19, za krivična djela kažnjiva po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU