Inspektori uhapšeni u akciji “Sirano” ostaju iza rešetaka

Krivično vijeće Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci odbacilo je žalbe advokata inspektora Nenada Grujića i Jelene Florjan, uhapšenih u akciji “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita, saznaje Srpskainfo.

Advokati su tražili da osumnjičeni odmah budu pušteni iz pritvora, a da im se u najgorem slučaju odrede mjere zabrane. Međutim, sud je utvrdio da brojni dokazi Republičkog javnog tužilaštva upućuju na osnovanu sumnju da su osumnjičeni inspektori počinili krivično djelo primanja mita.

Žalbama se neosnovano osporava zaključak da dokazi koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage i dostavljeni sudu uz prijedlog za određivanje pritvora, potkrepljuju osnovanu sumnju da su osumnjičeni kao službena lica MUP RS, zahtjevali i primili mito od oštećenog Branislava Vidića novac u iznosu od 20.000 maraka da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju ne bi smjeli izvršiti i na taj način učinili krivično djelo  primanja mita – navodi se u obrazloženju Krivičnog vijeća Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjetimo, inspektori Policijske uprave Banjaluka iz Odjeljenja za privredni kriminal uhapšeni su 18. februara ove godine u akciji kodnog naziva “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita od Branislava Vidića, direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci. Vidić je tokom akcije bio ujedno i insajder MUP RS koji je osumnjičenima predao označeni novac.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU