Instagram testira novu funkciju: Evo koja opcija će uskoro biti dostupna korisnicima

Flipside je funkcija slična konceptu Finsta, gdje korisnici održavaju odvojeni, privatniji dio profila u odnosu na njihov glavni, javni profil.

Nova funkcija omogućava korisnicima da lako kreiraju privatni prostor, koji će biti dostupan samo njihovim bliskim, odnosno odabranim prijateljima. Na primjer, korisnici će moći imati drugačiju fotografiju profila, ime i biografiju za “privatnu stranu”, a moći će kontrolisati i ko vidi njihov Flipside sadržaj. Takođe, postoji i opcija da “počnu iznova” te da “uklone sve korisnike”.

Za pristup nečijem Flipsideu, potrebno je dodirnuti dugme ili povući prstom prema dole na glavnom profilu. Ovo stvara odvojeni prostor u kojem korisnici mogu dijeliti sadržaj selektivnije.

Cilj Flipsidea je da se korisnicima ponudi mogućnost posjedovanja prilagodljivog profila odvojenog od javnog. Korisnici će imati kontrolu nad tim ko može vidjeti njihov Flipside sadržaj, a funkcija je u suštini dizajnirana da ponudi privatnije iskustvo za korisnike i njihove bliske prijatelje.

U novembru 2023. godine je Instagram proširio svoju funkciju “Close Friends”, čime je omogućio korisnicima da dijele privatne storije na početnoj stranici. Čini se da Flipside ide dalje u ovaj koncept stvarajući poseban odjeljak na korisničkom profilu za ove odabrane postove potencijalno nudeći organizovanije i privatnije iskustvo dijeljenja.

Nova funkcija je još uvijek u fazi testiranja, tako da Instagram tek treba potvrditi zvaničan datum lansiranja, ali korisnici neće dugo čekati, prenosi Klix.

BONUS VIDEO:

Instagram testira novu funkciju: Evo koja opcija će uskoro biti dostupna korisnicima appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU