17.7 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Intenzivirane pripreme za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli

  Intenzivirale su se pripreme za izgradnju prve tuzlanske Roditeljske kuće, koju gradi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, a čija je namjena prije svega smještaj djece oboljele od raka i njihovih porodica tokom liječenja na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

  U prethodnom periodu napravljeni su veliki koraci i napredak u rješavanju pravno-imovinskih pitanja, a koja su bila ključna za ovaj projekt, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

  Naime, kako se navodi, uz pomoć Vlade TK s premijerom Denijalom Tulumovićem na čelu, Ministarstva zdravstva i ministrice Dajane Čolić, Skupštine TK i njenog predsjednika Žarka Vujovića i zamjenice predsjednika Lejle Vuković te menadžementa UKC Tuzla, uspješno su riješeni problemi oko zemljišta na kojem će biti građena Roditeljska kuća.

  -U posljednih nekoliko sedmica parcela zemljišta na kojem će se Roditeljska kuća graditi je uspješno izdvojena te je Udruženje pribavilo urbanističku dozvolu za gradnju. Kada su stečeni svi uslovi potpisan je i vrlo važan Ugovor kojeg su potpisali v.d. direktora UKC Tuzla Vahid Jusufović i Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu. Potpisivanjem ovog ugovora definisane su obaveze obje strane i on je ‘odskočna daska’ za sticanje građevinske dozvole te i same izgradnje – navodi se u saopćenju.

    (VIDEO) Travnička pijaca/ Već počela priprema za zimnicu!

  Ističe se da ovakva brza reakcija svih nivoa vlasti TK, njihovo zalaganje te velika podrška i zalaganje koju su pružili UKC Tuzla, Klinika za dječije bolesti i Odjeljenje za hematologiju i onkologiju su pokazatelj kako je cjelokupna društvena zajednica stala uz djecu oboljelu od raka.

  Interes djece oboljele od raka svima je primaran i svi su svojim velikim trudom pokazali da se on nikada ne smije dovesti u pitanje, poručuju iz Udruženja Srce za djecu.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU