1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Interes izlagača za sajmove ZEPS i ZEPS Intermetal zadovoljavajući

  Dvadeset i šesti generalni BH sajam ZEPS i 16. specijalizirani sajam “ZEPS Intermetal“, bit će održani od 1. do 5. oktobra ove godine na sajmištu na Kamberovića polju u Zenici.

  -S obzirom na prošlu, za nas neuspješnu godinu, interes izlagača ove godine je jako zadovoljavajući. Radimo na tome da uradimo velike promjene te da ono što obećamo izlagačima i ispunimo – kaže nova direktorica ZEPS-a Snežanka Jonjić.

  - Oglašavanje -

  Glavna promjena je, ističe, da se radi na partnerskim odnosima s izlagačima, “da tih dana budu u vezi s državnim institucijama, komorama, udruženjima”.

  Jonjić dodaje kako je prijatno iznenađena prijavama novih firmi, koje su uglavnom iz inozemstva.

  -Dolazak su nam, za sada, potvrdile firme iz Italije, Danske, Hrvatske i Švedske. U toku su pregovori s kompanijama iz Srbije, a očekuju da će biti i preduzeća iz Crne Gore te drugih zemalja. Dobar je i interes domaćih firmi. U svakom slučaju, nastojat ćemo da prateće manifestacije budu u istom rangu, kao i sama izložba. Planiramo da organiziramo i druženje s izlagačima, što je jako važno za donošenje poslovnih odluka – naglašava Jonjić.

  Najavljuje da će pokrovitelj ovogodišnje konferencije o upravljanju otpadom u Bosni i Hercegovini biti Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Bit će organizirana i panel diskusija o temi “Podrška razvoju domaće proizvodnje“, s fokusom na robe široke potrošnje, kroz jačanje lanca od primarne proizvodnje, preko prerade do trgovine.

  -U toku su i pregovori s kompanijom ArcelorMittal Zenica o prezentaciji projekata koji će biti poslovna prilika za domaće kompanije iz metalskog i tehnološkog sektora – najavljuje Jonjić.

  (FENA) L.A.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO