Intesa Sanpaolo Banka i Visa inspirišu srcem po deveti put

U toku mjeseca maja ove godine Intesa Sanpaolo Banka u partnerstvu s kompanijom Visa, realizirat će devetu po redu kampanju Inspirisani srcem. Riječ je o humanitarnoj kampanji u kojoj se tokom 30 dana trajanja prikupljaju novčana sredstva, koja se na kraju akcije doniraju u vidu opreme porodilištima u našoj zemlji.

“Tokom devet godina trajanja ove kampanje donirana su sredstva mnogim institucijama i udruženjima, a kako bi se potpomoglo njihovo nesmetano djelovanje. Od 2019. godine, orijentirali smo se isključivo na porodilišta u BiH, a taj trend smo nastavili i ove godine. Nedavno smo realizirali donaciju prethodne kampanje te smo donacije uručili porodilištima u Livnu i Prijedoru. Ovoga puta donacije će ići u nova dva grada u kojima Intesa Sanpaolo Banka posluje”, izjavila je Lejla Dizdarević, direktor Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke.

Mehanizam prikupljanja novca podrazumijeva da od svake kartične transakcije napravljene Visa Inspire ili Visa Platinum karticama Intesa Sanpaolo Banke, Banka i Visa izdvajaju po 0,10 KM u humanitarne svrhe, a bez ikakvog troška za korisnika kartice.

“Mnoge studije pokazuju da su prvi sati i prvi dani odlučujući za razvoj bebe.Zbog toga želimo da našoj djeci omogućimo najbolje uslove u porodilištu, ali i brz odlazak kući gdje ih sa nestrpljenjem čekaju njihovi voljeni. Visa je mreža koja radi za sve. Ovaj put, zajedno sa partnerima, radimo da obezbjedimo bezbrižno odrastanje djece, a to je ulaganje u bolju budućnost čitave zajednice”, izjavila je Maida Slatina Mehmedagić, menadžer poslovnog razvoja za region jugoistočne Evrope u kompaniji Visa.

Podsjećamo korisnici Visa kartica ove Banke, potrebno je da prilikom plaćanja na prodajnim mjestima koriste svoje kartice (POS), te će na taj način bez dodatnog troška, biti sudionici ove akcije. U ovu akciju ne ubrajaju se transakcije napravljene putem bankomata.

Kao i ranijih godina partneri projekta su RSG radio i Klix.ba, a više detalja o samoj kampanji možete potražiti na stranici www.inspirisanisrcem.ba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU