Investija vrijedna više od 4 miliona KM: U Sarajevu niče novi pogon za autoindustriju

Riječ je o investiciji bh. kompanije ASA ŠPED, članici ASA Grupacije, koja pogon gradi za kompaniju Veritas Automotiv

U sarajevskoj općini Novi Grad uskoro će biti završena izgradnja novog pogona za automobilsku industriju. Riječ je o investiciji bh. kompanije ASA ŠPED, članici ASA Grupacije, koja pogon gradi za kompaniju Veritas Automotiv, piše poslovni portal BiznisInfo.

Veritas Automotiv je renomirana kompanija koja se bavi proizvodnjom fluidnih sistema za gorivo, ulje, kočione sisteme i zrak za najveće svjetske brandove (BMW, VW, Audi, Ford, Mercedes, Seat, Škoda itd).

U novi objekat će biti uloženo više od četiri miliona KM.

“Trenutno smo u fazi završetka izgradnje proizvodnog objekta za potrebe Veritasa na površini od oko 5.000 kvadrata sa svim tekućim zahtjevima i specifičnostima proizvodnog procesa. Vrijednost investicije samog objekta je oko 4.200.000 KM“, kazao je za BiznisInfo direktor ASA Špeda Abdulah Povlakić.

Ovo je samo dio ukupne investicije u proširenje pogona koje u skladu sa svojom “Strategijom 2021+” Veritas Group AG planira realizovati u okviru kompanije Veritas Automotive d.o.o. Sarajevo.

“Projekat predviđa proširenje postojećih proizvoda logističkih prostora za još oko 15.000 kvadrata i zapošljavanje novih 805 radnika“, kazao je za BiznisInfo direktor Veritasa Ervin Berbić.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU