25.5 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  INZ i Uprava policije MUP-a ZDK: Predavanja prvim razredima srednjih škola u ZDK

  U Centru za obuku i smještaj Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) održana je interaktivna prezentacija projekta “Povećanje sigurnosti u školama” namijenjene učenicima prvih razreda srednjih škola na području ZDK.

  Tim Službe za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), predstavnica Odsjeka za edukaciju Uprave policije MUP-a ZDK i predstavnica RPZ policijskih službenika (Rad policije u zajednici) prezentirali  su metodologiju te radionice, koja će biti provođena u svim srednjim školama u Kantonu tokom cijele školske godine.

  Na taj način svi članovi tima (i iz INZ-a i iz Uprave policije) imat će ujednačen pristup provođenju radionice i pristup na pitanja koje učenici budu postavljali.

  U pitanju je inovativni pristup i jedinstvena saradnja zdravstvenih radnika i policije na povećanju sigurnosti u školi, definitivno svojevrstan javno-zdravstveni problem u našoj državi. Osim zdravstvenih radnika i policijskih službenika, projektu su veliki doprinos dali “vanjski saradnici”, psiholog iz Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kakanj, pedagog iz Pedagoškog zavoda Zenica, te dramski pedagog sa Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

  – Narednih nekoliko dana bit će održana i prva radionica u jednoj od srednjih škola u Kaknju, potom počinje provođenje projekta u svim srednjim školama u ZDK – saopćio je Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

  (FENA) M.B.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA