1 C
Sarajevo
Nedjelja, 2 travnja, 2023

INZ/ Preporuke za goste i osoblje u ugostiteljskim objektima

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastavio je podržavati sve segmente društva, kroz izradu edukativnih plakata, letaka i brošura na aktuelnu temu. Ovaj put, producirani su plakat, brošura i kratki video, koji trebaju biti na usluzi i korištenje kako vlasnicima i osoblju,  tako i gostima ugostiteljskih objekata u Bosni i Hercegovini, u vrijeme aktivnih mjera zaštite od novog koronavirusa.

Brošura sa preporučenim koracima je u elektronskoj PDF formi, obzirom da bi printanjem materijala i njegovom distribucijom upravo bila prekršena pravila koja su u njoj navedena, a to je da se ne dozvoli “razmjena” i doticanje papira, računa ili jelovnika (menija) između više osoba, a time i znatno uveća mogućnost širenja virusa Covid-19.

Između ostalih, date su preporuke o dezinfekcionim barijerima, dezinfekciji ruku, stolova i drugih površina, te date jednostavne preporuke kako za goste, tako i za osoblje i vlasnike.

WeTransfer link za preuzimanje materijala je https://we.tl/t-Zu0nUGC40B

Osim neophodne distance, razmaka između stolova, broja osoba za jednim stolom, do upotrebe menija/jelovnika, pribora, kao i neophodnosti dez-barijera i dezinfekcionih sredstava. Preporučeni su i načini plaćanja, korišćenja wc-a, date su preporuke o čišćenju podova, površina, bacanju otpada….

Pored općih obaveza poslovanja u skladu sa zakonskom regulativom i mjerama koje proističu iz nje (zdravstveni nadzor, sanitarni pregled, edukacija, dobra higijenska praksa, DDD, HACCP) rad uspostaviti i organizovati prema mjerama i preporukama, a radi sprečavanja širenja infekcije Covid-19.

Svi materijali su besplatno dostupni za neograničeno preuzimanje, printanje i dalju distribuciju svima kojima mogu biti od koristi. U materijalima koji su publicirani danas nalazi se i “loop” (“beskonačni”) video u HD rezoluciji, u kojima se u nekoliko koraka daju osnovne preporuke gostima, a moguće ga je koristiti na plejerima i DVD-ovima u objektima i baštama.

inz/ preporuke za goste i osoblje u ugostiteljskim objektima
inz/ preporuke za goste i osoblje u ugostiteljskim objektima
inz/ preporuke za goste i osoblje u ugostiteljskim objektima
inz/ preporuke za goste i osoblje u ugostiteljskim objektima

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU