iPhone 16 Pro će donijeti inovaciju koju prethodni Apple mobiteli nisu imali

Već se pričalo o tome, ali leakster na društvenoj mreži Weibo još jednom potvrđuje – iPhone 16 Pro i 16 Pro Max će imati rekordno tanke okvire ekrana.

Utrka u smanjenju okvira ekrana se nastavlja. Mnogi su pokušali sa zakrivljenim zaslonima, ali su se vratili ravni ekrani.

 

Samsung je ove godine sa Galaxy S24 serijom pokazao koliko tanki okviri ekrana mogu biti, čak i apsolutno simetrični. Apple je uvijek težio perfekciji, što se vidi i iz aktuelne iPhone 15 Pro serije.

Sada se sve više izvora slaže da će iPhone 16 Pro modeli biti još tanji. Leakster Setsuna Digital na kineskoj mreži Weibo priča o svojim dojmovima iz prve ruke, tvrdeći da su ekrani iPhone 16 Pro i 16 Pro Max modela zaista veoma tanki.

Prema njegovim riječima, iPhone 16 Pro će imati okvir ekrana debljine samo 1.2 mm, dok će iPhone 16 Pro Max biti još tanji sa 1.15 mm.

Usporedba sa prethodnim modelima pokazuje da iPhone 15 Pro ima okvir ekrana debljine 1.71mm, dok je iPhone 14 Pro bio 2.15mm debeli.

Apple će navodno koristiti posebnu tehnologiju nazvanu Border Reduction Structure (BRS) kako bi postigao ove tanke okvire. To će im omogućiti da povećaju veličinu ekrana bez povećanja veličine samog telefona.

Podsjetimo, iPhone 16 Pro će imati ekran dijagonale 6.3 inča, a iPhone 16 Pro Max će imati ekran od 6.9 inča, prenosi SmartphoneHrvatska.

Članak o tome možete pročitati na web stranici Noob.ba.

Izvor: ( www.noob.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU