ChatBot

Iranska revolucionarna garda je saopćila da je raketirala američke vojne baze u Iraku te da će u slučaju odgovora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uslijediti još sažniji udari.

Prema saopćenju Iranske revolucionarne garde, američka zračna baza Ajn al Assad napadnuta je sa više desetina projektila zemlja-zemlja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iranska revolucionarna garda je navela da će u slučaju američkog odgovora uslijediti još žešći udari.

“U svakom slučaju na meti će biti izvori agresije na Iran. Cionistički režim ne držimo odvojenim od zločinačkog američkog režima”, navedeno je u saopćenju uz preporuku Washingtonu da opozove trupe sa Bliskog istoka.

I Pentagon je saopćio da je Iran američke vojne baze u Iraku napao sa više od 12 balističkih projektila.

Načelnik štaba iranskih oružanih snaga general-pukovnik Mohammad Baqeri rekao je u srijedu da će odgovor Irana na bilo kakvu novi potez SAD-a biti jači i razorniji, prenosi IRNA.

Baqeri je to rekao govoreći o operaciji reciprociteta Iranskerevolucionarne garde koja je izvedena rano u srijedu i ciljala je američku zračnu bazu Ain al-Assad u provinciji Anbar na zapadu Iraka kao odgovor na američko atentat 3. januara na generala Qasema Soleimanija.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o