Ismet Gavrankapetanović za TVSA:O imenovanju novog direktora KCUS-a,te o spornoj dokumentaciji

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opšte bolnice u Sarajevu, govorio je o imenovanju novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na čije mjesto bi mogao doći upravo Gavrankapetanović.

Konačna odluka mogla bi biti poznata do četvrtka nakon zasjedanja Upravnog odbora KCUS-a. Kandidati su i v.d. direktora KCUS-a Alen Pilav i doktor Mevludin Mekić, a Gavrankapetanović je prvorangirani.

Istakao je da nema nikakvih problema u vezi njegove dokumentacije.

“To se radi o jednom certifikatu zdravstvenog menadžementa koji se traži i postoji član zakona koji kaže, potreban je certifikat Federalnog ministarstva zdravstva i završen postdiplomski studij zdravstneog menadžmenta.Ja sam završio magistarski studij na Ekonomskom fakultetu UNSA iz zdravstvenog menadžmenta”, rekao je u programu TVSA.

Na pitanje koji su planovi nakon preuzimanja funkcije direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, rekao je:

“Ono što ja mislim da je ključno i čime bi se ja najviše bavio je ustvari rad s ljudima koji liječe, prije svega bi želio da obiđem svaku kliniku pojedinačno, to je preko 40 klinika instituta.Da porazgovaram sa svakim zaposlenikom da sagledam kompletno stanje, ja otprilike imam dosta informacija kako to sada izgleda i svjestan sam jednog strašno teškog zadatka ukoliko budem izabran”, navodi Gavrankapetanović.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU