25 C
Sarajevo
Utorak, 28 lipnja, 2022

  Ispovijest Aleme Bosandžije: Godinama me mučio, a sada je htio da me ubije

  Adnan Tahirović provalio u kuću bivšeg punca Ibre Bostandžije te nožem napao njega i svoju nevjenčanu suprugu Alemu. Policija saopćila da je punac iz pištolja ranio Adnana u glavu.

  Prava porodična drama odigrala se jučer oko 6.25 sati kada je Adnan Tahirović kroz prozor provalio u kuću bivšeg punca Ibre Bostandžije u sarajevskom naselju Aneks te nožem napao svoju nevjenčanu suprugu Alemu.

  Divljački je nasrnuo i na njenog oca Ibru, koji je pokušao da je zaštiti. Prema policijskom izvještaju, Ibro je tada iz pištolja ranio Tahirovića u glavu, koji je završio na Maksilofacijalnoj klinici.

  Petogodišnje nasilje

  Sadržaj članka (otvori)

  Epilog je to petogodišnjeg nasilja u porodici koje je sa svoje dvije djevojčice preživljavala Alema. Upozoravala je godinama na zlostavljanje i policiju i Centar za socijalni rad, a na kraju je ostala sama sa svojim ocem da se brani od nasilnika i narkomana.

  Usplahirena i još u šoku od svega što im se dogodilo, Alema nas je dočekala na pragu  kuće u Velikokladiškoj ulici. Kazala nam je da je Adnan, naoružan nožem, pištoljem i lancem, upao u kuću.

  – Četiri puta sam bila u sigurnoj kući zbog  njega.  Nije ovo prvi put da me ubode nožem. Vidite šta mi je uradio. Možete i povredu slikati i leđa slikajte javno – kroz suze nam je govorila Alema.

  Još šoku, nastavlja da je otac koji je bio na spratu sletio u prizemlje kad  je čuo razbijanje prozora.

  – Mi smo čuli da je puklo. Ja sam ustala i došla nasred sobe, otac je provalio vrata, ja sam već stajala. Adnan je  mene udaro, on je mene izbo, ja sama pala i izgubila svijest, ne sjećam se ničega. Oca je ubo u stomak. Sad mi je samo bitno da moj otac ustane na svoje noge – uznemireno nam je ispričala.

  • slomljeni prozor kroz koji je ušao tahirović
   Slomljeni prozor kroz koji je ušao Tahirović

  Prije dva dana im jeolicija dolazila na vrata zbog prijetnji.

  Stalne prijetnje

  – Zvao me  na telefon, repetirao pištolj. Rekla sam policiji: “Shvatite ovo ozbiljno”, na šta su oni uzvratili: “Ne boj se,  kad dođe na vrata, ti nas nazovi” – priča Alema.

  Komšije su joj ispričale da je Tahirović izletio poslije napada iz kuće i da je nožem izbušio gume na vozilu. Kazali su joj da je trčao i vikao: “Ovo još nije gotovo”.

  Jučer je Alema otišla u CUM da posjeti oca i,  kako kaže, tada se šokirala kada je vidjela Adnana.

  – Bila sam tamo, Adnana su privodili, on se meni počeo smijati u lice. Bio  je u kolicima, vozio ga je policajac.  Kako sam išla, ja sam samo kazala: “Oj, Bože, sklonite te ga, ne želim da ga vidim uopće”. Tu je policajac, a  on je mene gađao i  rekao: “Skloni se”. Da se ja sklonim, ja kao žrtva nasilja pet godina – priča Alema.

  Četiri puta je ova nesretna žena sa svojim djevojčicama bila u sigurnoj kući, iz koje je izašla prije šest mjeseci. Prije mjesec, napominje Alema, konačno je Adnanu izrečena zabrana prilaska njoj i djeci na period od osam mjeseci.

  – Znate li vi koliko sam ja prijava  napisala protiv Tahirovića, pet godina braka, a sve skupa sam bila više u sigurnoj kući. Niko mi ga nije birao, ja sam ga odabrala, na početku je bio fin, šta nam je svašta radio.  A  inspektorica koja prati zaštitne mjere danas ulazi i kaže: “Vidi u Aleme trepuški” prenosi avaz.

  Pakao zajedničkog života

  – Posljednji put sam od njega s djecom pobjegla prije godinu i po kada je moju djevojčicu od 40 dana držao na prozoru. Vadio je onu stvar  i govorio da im se popišam u flašicu da jedu. To je bio užas , to zna policija, svi su rekli to nije ništa. Ja sam njima govorila, ljudi, on će mene ubiti. Prije četiri mjeseca, kada me je sreo na pijaci Ciglane s dvoje djece, on je mene istukau poštoljem i nožem. Pred petsto ljudi on je mene izudarao, onesvijestio me  i tada. Tada su otkrivene te dvije žlijezde, kako kažu doktori tumori. Pa niko ništa – ispričala nam je ova nesretna žena.

  Ostala bez pomoći

  – Policija vrlo dobro zna ko je on. On je čovjeku na Dobrinji zapalio stan. Sve sam ja ovo prijavljivala Centru za socijalni rad i policiji i svima, ali niko me nije shvatio ozbiljno. Ogorčena sam, vjerujte, na sve institicije, tražila sam pomoć da smjeste negdje mene i djecu. Niko mi nije pomogao. Govorili su možemo uzeti djecu, a šta je sa mnom. Sad me svi zovu. Ne treba mi niko, pogotovo Centar za socijalni rad – ogorčeno je ova mlada žena.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU