Ispovijest žrtve Malčanskog berberina: Ošišao me u podrumu zgrade, a onda silovao

Noću, uvečer, vraćaju mi se te strašne slike. Godinama sam imala noćne more. Takvi ne bi smeli da budu na slobodi. Da li u zatvoru ili nekoj drugoj ustanovi ne znam, ali na ulici takvima nije mjesto. Kada sam saznala da je prije nekoliko mjeseci izašao na slobodu osjetila sam strah. Uplašila sam se ali ne za sebe već prvenstveno za kćerku koja ima tri godine i dugu kosu.

Ovim riječima je svoju ispovijest počela N.S. iz jednog niškog prigradskog naselja koja je, kada je imala 12 godina, 2005. godine, bila žrtva manijaka Ninoslava Jovanović (45) iz Malče, koji se danas ponovo našao u žiži javnosti kada je otkriveno da je povezan s nestankom dvanaestogodišnje djevojčice Monike Karimanović.

Cijela Evropa traži djevojčicu s Balkana: U toku je potraga na nekoliko jezika

Jovanović je N.S. te davne 2005. godine na prevaru odveo od kuće, a potom ošišao i silovao u napuštenoj vikendici…

“Malčanski berberin”, koji je dobio taj nadimak zbog izopačene manije da prije silovanja šiša djevojčice, na perfidan način prišao je njenoj porodici i naveo ukućane da mu povjeruju. Predstavio se kao prijatelj njenog pokojnog oca, nudeći posao bratu u jednom prijevozničkom preduzeću, a djevojčici da joj pomogne da proda svoju prelijepu dugu kosu. Ni djevojčica ni njena majka, ni na kraj pameti nisu pomislili šta će se desiti…

“Ispričao je da poznavao moga oca, da su navodno radili zajedno. Rekao je da će da me vodi da prodam kosu i da podijelimo zaradu. Mi smo mislili da je to stvarno tako, pošli smo brat i ja ka gradu ali je na pola puta rekao bratu da se vrati kući. Nas dvoje smo nastavili. Prvo me je u podrumu jedne zgrade na Bulevaru Nemanjića malo ošišao, a onda smo nastavili put do jedne napuštene vikendice gdje je uslijedio pakao”, ispričala je za “Blic” prošle godine N.S.

U mislima su joj, kako kaže, još uvijek jake slike užasa koje je preživjela…

“Počeo je da mi prijeti da će ubiti moju porodicu, brata i majku, ako ne radim to što mi zapovijeda. Rekao je da ima ljude oko naše kuće. Prijetio je da će oko da mi iskopa makazama. Bila sam dijete, bilo me je strah prvo za porodicu, ja sam mislila da će on to stvarno da uradi. Izgledao je baš ljuto, bilo je strašno. Ošišao mi je kosu makazama skroz kratko, kao kod frizera na „jedinicu“ da se ošišate. Kada je završio šišanje krenuo je s iživljavanjem. Iživljavao se cijele noći, uz ponavljanje strašnih prijetnji”, priča N. S.

Sutradan oko 11 sati pustio je istraumiranu djevojčicu da se vrati kući, a ona je potom s majkom slučaj prijavila policijil, prenosi radiosarajevo.

Srbijanska policija opkolila monstruma: Čeka se hapšenje “Malčanskog berberina”

“Moja poruka mladim djevojkama je da se pripaze i da ne vjeruju svakome. Da paze s kim izlaze, gdje idu i da ne vjeruju nikome na prvi pogled jer se može da je baš ta osoba manijak”, kaže N.S.

Podsjećamo, dvanaestogodišnja Monika Karimanović iz Brzog Broda kod Niša, nestala je 20. decembra u 7.28 na putu do škole u ovom naselju. Policija je za njom pokrenula intenzivnu potragu, a onda je posumnjao da s ovim užasnim slučajem neke veze ima upravo Malčanski berberin.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU