21.6 C
Sarajevo
Petak, 30 rujna, 2022

Ističe rok za prijave za sudjelovanje na Lokalnim izborima

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore, danas u 16,00 sati ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, neovisnih kandidata, udruženja i grupa građana za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2020. godine.

Do srijede, 1. jula, do 16,00 sati prijavu za ovjeru sudjelovanja na Lokalnim izborima 2020. godine podnijelo je 226 političkih subjekata i to 29 političkih stranaka, 165 neovisnih kandidata, 18 neovisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina, 13 grupa građana i jedno udruženje građana, stoji u priopćenju iz Centralne izborne komisije BiH (CIK).

Središnje izborno povjerenstvo BiH izreklo je jučer administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidiranja na narednim izborima za 13 političkih stranaka zbog nepodnošenja financijskih izvješća u skladu sa Zakonom o financiranju političkih stranaka i Izbornim zakonom BiH.

Odluke CIK-a o izricanju administrativnih mjera navedenim političkim strankama nisu pravosnažne i protiv njih se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU