Italiji prijeti skandal: Kao da im korona nije dovoljna, klubovi su sada ušli u rat!

Italiji kao da nije dovoljno problema, klubovi su podijeljeni, možda je preteška riječ, ali na jugu smatraju da klubovi sa sjevera koriste situaciju i da žele prekinuti prvenstvo bez pobjednika.

I dok su Agnellijevi odbrusili Lotitu da može igrati sam, da im ne treba titula i pitali ga da li je epidemiolog, predsjednik Rimljana optužuje Inter i Juventus da kroje zavjeru da se sve završi.

Jer, Inter je raspustio strance, u Juventusu su petorica otišla kući, ostatak ne trenira. Lazio je javnom osudom spriječen da nastavi treninge, ali kao ni Napoli, ne odustaju, žele da se prvenstvo nastavi.

“Inter je licemjeran, Marotta je u dosluhu sa bivšim klubom, Inter nema zbog čega da igra, a mi se borimo za titulu”, grmi predsjednik Rimljana.

Iza svega se krije interes, iako Juve ima prednost, nisu trenirali, virus ostavlja posljedice na ekipu, treba okupiti ponovo tim, uz to, igrat će i Ligu prvaka pa Lazio svakako vjeruje da može u preostalih 11 utakmica, iako gostuje u Torinu, dočepati se titule.

I Napoli želi igrati, igračima je zabranjeno da napuste grad, oni neće odustati ni od nastavka treninga početkom aprila, čime su se oglušili o odluku udruženja klubova, ali i sindikata fudbalera.

I De Laurentiis ima isti cilj, vjeruje da može ipak dohvatiti četvrto mjesto jer je Bergamo paralisan, Atalanta ima Ligu prvaka, ali i velikih devet bodova prednosti. I Cagliari želi igrati, ali oni su daleko iznad zone ispadanja, Lecce se želi spasiti, a SPAL i Brescia bi da Serija A bude prekinuta i proširena na 22 kluba jer su praktično ispali.

Sve u svemu, ni u ovim teškim trenucima, očigledno nema solidarnosti i svako gleda da ulovi u mutnom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU