Ivana Vuleta predvodi srpsku atletsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu

Za glavne aktere “kraljice sportova” nema predaha, u jakom ritmu kreću u nove prvenstvene pohode, ovoga puta na Europsko prvenstvo za seniore i seniorke koje će se održati od 15. do 21. kolovoza. , 2022. u Münchenu (Njemačka) na kojem će Srbiju predstavljati 14 sportaša.

Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok u dalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok u vis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj) ., Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Najstarija reprezentativka Srbije bit će Dragana Tomašević, kojoj će ovo biti sedmo sudjelovanje na Europskom prvenstvu.

– Želja i cilj mi je biti među 12 najboljih. Disk je dosta napredovao i kvalifikacijska norma je bila jača nego svih prethodnih godina, ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se finalu, rekla je Dragana koju prvog dana natjecanja od 18:15 očekuju kvalifikacije u bacanju diska.

Milana Tirnanić ove je godine na 100 m istrčala drugi rezultat svih vremena za Srbiju – 11,37 s, nije ispunila normu za München, ali je na temelju svojih rezultata ušla u kvotu 35 najbržih djevojaka.

Prošle godine norma je bila 11.44, što mi je falilo za 2 stotinke. U međuvremenu su se promijenila pravila pa je bilo potrebno ili istrčati 11.24 i ići direktno ili upasti u kvotu od 36 trenutno najbržih djevojaka. Za polufinale se bore 24 djevojke, pa ću priliku da budem jedna od njih tražiti u činjenici da sam u posljednjoj utrci na mitingu u Grazu bila na razini osobnog rekorda 11.41 (11.37) . Ovo mi je prvo Europsko prvenstvo na otvorenom, ali četvrto veliko natjecanje u nizu. Iskustva mi ne nedostaje, volim se natjecati u jakoj konkurenciji, jer me to gura dalje i bolje, ostaje onaj faktor sreće koji je jako bitan u sportu, ali koji mi je nekako uvijek izmicaorekla je Milana, koja će također izaći na stazu prvog dana natjecanja u 11.05 sati.

Strahinja Jovančević bio je prvi daljinac ispod crte u kvoti 26 atletičara, najdalje je ove sezone skočio 7,82 m, dok mu je osobni rekord 8,05 m.

Jako sam sretan što idem na EP. Ovo mi je prvo veliko natjecanje od Glasgowa 2019., a na otvorenom od EP-a u Berlinu 2018. Zato ne želim imati prevelika očekivanja, već sam pred sebe postavio jedan zadatak, a to je doći do finalabio je kratak Strahinja, kojeg ćemo na letalištu gledati 15. kolovoza od 12.10 sati.

Natjecanje će izravno prenositi Radio-televizija Srbije (RTS).


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU