Iz Applea 2023. godine stiže 15-inčni MacBook Air

Bloombergovi izvori tvrde da će kompanija Apple 2023. godine predstaviti 15-inčni MacBook Air.

MacBook Air veličine 15 inča bi trebao biti predstavljen narednog proljeća, a Apple bi se mogao vratiti i malim laptopima jer navodno radi na 12-inčnom modelu koji bi trebao debitovati krajem 2023. ili početkom 2024. godine. Oni kojima nedostaje MacBook iz 2015. godine, a koji žele moderni hardver i dobru tastaturu, mogli bi doživjeti ispunjenje sna.

Dobro obaviješteni izvori govore da Apple planira na tržište plasirati poboljšani 14 i 16-inčni model MacBooka Pro krajem ove godine sa M2 Pro i M2 Max procesorima. Ipak, postoji mogućnost da se njihov dolazak odgodi za početak 2023. godine. Novi Max procesor će ponuditi do 12 procesorskih jezgara i 38 grafičkih jezgara u odnosu na 10 i 32 jezgra u slučaju procesora M1 Max.

U Appleu su razmišljali da predstave 15-inčni MacBook Air ove godine, no planovi su promijenjeni kako bi se pažnja usmjerila na 13-inčni model koji je predstavljen prošle sedmice. Glasine o većem Airu su počele kružiti u martu kada je analitičar Ross Young rekao da se ovakav uređaj nalazi u fazi razvoja.

Veći Air ne bi bio iznenađenje jer je ovaj model najprodavaniji Appleov laptop, a njegova 15-inčna verzija bi mogla privući kupce koji žele veći ekran, ali im performanse i funkcije skuplje MacBook Pro linije nisu potrebne.

Ovo bi mogao biti kraj Appleove strategije prema kojoj veće ekrane “rezerviše” samo za svoje najskuplje uređaje.

pressmediabih.com
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU