Iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju upozoravaju građane: Dvije žene prikupljaju novac lažnim predstavljanjem

Prijava JU Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo stigla je na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), protiv, za sada, nepoznatih osoba koje se lažno predstavljaju kao volonteri ove ustanove i na taj način prikupljaju novčanu korist.

Informacija je potvrđena iz Centra koji su izrazili žaljenje zbog toga što su neki odlučili koristiti lažno predstavljanje kako bi prikupili novac za sebe.

Naša ustanova se bavi odgojem i obrazovanjem učenika s oštećenjem sluha i govora, uključujući osnovnu i srednju školu, kao i predškolski odgoj. Imamo redovni nastavni plan i program za djecu s oštećenim sluhom i govorom. Ako imamo djecu u teškoj materijalnoj situaciji, to rješavamo internim sredstvima, a nikada nismo prikupljali novac na ovaj način. To je tužno, ali nije iznenađujuće u današnjem vremenu punom ružnih događaja”, istakli su za N1.

Objasnili su da je prijavu podnio građanin koji je primijetio da dvije ženske osobe prikupljaju novac za ustanovu, ali se nisu željele predstaviti. Nakon što je shvatio da se radi o lažnom predstavljanju, kontaktirao je Centar koji je odmah pozvao policiju i podnio zvaničnu prijavu.

Važno nam je da se identifikuju i sankcionišu ove osobe. Primijećene su u blizini Penny plus centra u Velešićima. Nadamo se da objekat ima video nadzor koji može pomoći u njihovom brzom lociranju. Želimo jasno demantovati da ove osobe nisu zaposlene u Centru jer nikada nismo prikupljali donacije na ovaj način”, poručili su iz Centra.

Centar je policiji objasnio svoju djelatnost i načine finansiranja, te zamolio nadležne da hitno reaguju kako bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti.

Ova obavijest je prvobitno objavljena na portalu Sarajevska sehara.

Izvor: ( sarajevskasehara.com / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU