Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Iz korita se izlila rijeka Krivaja te poplavila više kuća, kritičan i vodostaj Usore

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Kiša koja neprestano pada nešto više od 24 sata izazvala je brojne probleme na sjeveru Bosne i Hercegovine, a u poslijepodnevnim satima poplavljene su i kuće u mjestu Vozuća kod Zavidovića nakon što je došlo do izlijevanja rijeke Krivaje, piše klix.ba


Odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 u mjestu Papratnica kod Žepča je otežan uslijed nakupljanja oborinskih voda na kolovozu zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično, a ulaz u Žepče je blokiran zbog nakupljanja vode ispod podvožnjaka.

Iako u Kantonalnoj upravi civilne zaštite ZDK i Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nemaju detaljnije informacije o stanju na terenu, prema fotografijama s mjesta događaja, rijeka Krivaja se izlila iz svog korita u mjestu Vozuća te je poplavila nekoliko kuća i prekinula putnu komunikaciju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Vodena bujica napravila je probleme i na obilaznici kod Žepča, a aktivirano je i nekoliko odrona koji otežavaju odvijanje saobraćaja na relacijama Žepče – Zavidovići te Novi Šeher – Žepče.

Zbog povišenog vodostaja Usore, obustavljen je saobraćaj preko mosta u izgradnji, a situacija se pogoršava iz minute u minutu s obzirom da padavine ne prestaju, a vodostaji rijeka su u porastu.

klix.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas