Iza ponoći požar na krovu zgrade Papirna

iza ponoći požar na krovu zgrade papirna

U požaru koji je izbio oko 2 sata i 30 minuta iza ponoći izgorio je krov na dijelu objekta Papirna u Zenici, pri čemu je oko 50 porodica moralo napustiti svoje stanove. Na sreću, nije bilo povrijeđenih lica.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica do jutarnjih sati gasili su požar na krovu objekta koji je nacionalni spomenik.

-Ovo je za nas katastrofa, ovdje stanuju 52 porodice i potpuno je neizvjesno šta će dalje biti, izjavio je za RTV Zenica Muris Mujezinović, jedan od stanara koji do daljnjeg nema pristup svojoj stambenoj jedinici.

Prema njegovim riječima 20 do 25 stanova je devastirano i opasno je za boravak,pri čemu je dodatni problem uzrokovala i poplava.

Na lice mjesta očekuje se dolazak federalnog inspektora protivpožarne zaštite.

Zgrada Papirne je u vlasništvu Rudnika Zenica a stanari koji su su stanovali godinama pokušavaju riješiti stambeno pitanje kroz otkup stanova ali do sada bezuspješno. (Š.B.)iza ponoći požar na krovu zgrade papirnaiza ponoći požar na krovu zgrade papirnaiza ponoći požar na krovu zgrade papirnaiza ponoći požar na krovu zgrade papirna

 

 Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU