Izabrani najbolji bh. sportisti s invaliditetom za 2022.

Sportski savez invalida Federacije BiH sinoć je organizirao izbor najboljih sportista s invaliditetom BiH za 2022. godinu.

Ovom prilikom dodjeljeni su pehari i priznanja brojnim sportistima koji su doprinijeli uspjehu bh. sporta, a proglašene su i najbolje ekipe, treneri i sportski radnici.

Po izboru UO Sportskog saveza invalida FBiH, kapiten reprezentacije sjedeće odbojke BiH Sabahudin Delalić najuspješniji je sportista u paraolimpijskim sportovima. Reprezentaciji sjedeće odbojke BiH pripao je i pehar za najuspješniju ekipe u paraolimpijskim sportovima. Za najuspješnijeg trenera u paraolimpijskim sportovima priznanje je dodijeljeno sportskom treneru reprezentacije Ifetu Mahmutoviću.

Pehari uspješnim sportistima u paraolimpijskim sportovima dodijeljeni su i košarkaškom reprezentativcu u kolicima Rami Rekanoviću, kao i stonoteniseru Edibu Šahmanu iz ZDK-a.

Najuspješnija sportistkinja u kategoriji ostalih sportova je Razija Kostić (pikado) iz BPK Goražde, a pehar je dodijeljen i Emini Zahirović (kuglanje) iz Kantona Sarajevo.

U muškoj konkurenciji u kategoriji ostali sportovi najuspješniji je bio ribolovac Amir Spahić iz ZDK, a pehari su dodijeljeni i Kemalu Kardašu (kuglanje) iz ZDK te Huseinu Odobašiću (pikado) iz TK.

Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji u kategoriji ostalih sportova je reprezentacija ZDK u kuglanju, a uspješnom je proglašena i reprezentacija Kantona Sarajevo u pikadu.

U muškoj konkurenciji u paraolimpijskim sportovima, uz reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci, uspješnim su proglašeni i reprezentacija ZDK u stonom tenisu i reprezentacija BiH košarke u kolicima.

Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji u ostalim sportovima je reprezentacija ribara iz TK, a priznanja su dodijeljena i uspješnim ekipama reprezentacije malog fudbala iz USK i reprezentacije pikada iz TK.

U kategoriji uspješnih trenera u paraolimpijskim sportovima priznanja su pripala i Behudinu Bojgoriću, treneru reprezentacije košarke u kolicima, dok je u kategoriji ostali sportovi za najuspješnijeg trenera proglašen Drago Jakić (ribolov) iz TK, a uspješan je bio i Ševal Malčinović (pikado) iz TK.

Priznanja su dodijeljena i uspješnim sportskim radnicima Ilijasu Crnici iz SBK, Edvinu Džambegoviću iz BPK Goražde, Ibrahimu Hasanspahiću iz ZDK i Sabahudinu Kasumoviću iz TK.

Savez je takođe dodjelio priznanja i mladim perspektivnim sportistima Jasminu Brkiću (sjedeća odbojka) i Nijazu Noćajeviću (ribolov).

Predsjednik UO Sportskog saveza invalida FBiH Senad Hasović uručio je posebna priznanja i zahvalnice predstavnicima Ministarstva za pitanje boraca odbrambeno oslobodilačkog rata FBiH, BH telecomu, načelniku općine Stari grad Ibrahimu Hadžibajriću, direktoru Apel prometa iz Travnika Ekremu Julardžiji i direktoru Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH Ahmetu Baljiću.

Posthumno priznanje je dodijeljeno dugogodišnjem sportskom radniku i treneru reprezentacije u sjedećoj odbojci BiH Ševki Nuhanoviću.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU