20.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Izaslanstvo Kantona Središnja Bosna boravi u radnom posjetu gradu Leipzigu

Izaslanstvo Kantona Središnja Bosna boravi u radnom posjetu gradu Leipzigu.

Izalsnastvo, u kojem su tajnik Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu KSB, Muhamed Softić, načelnik općine Busovača, Asim Mekić, načelnik općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura, načelnik općine Kreševo, Renato Pejak i načelnik općine Dobretići, Mišo Trupina, te predstavnik Društva Leipzig – Travnik, Azem Ejubović, u posjetu je gradu Leipzigu i gradonačelniku, Burkhardu Jungu.

izaslanstvo kantona središnja bosna boravi u radnom posjetu gradu leipzigu

Posjet se odvija u okviru Projekta investicije u održivo upravljanje otpadom i infrastrukturu za održivo upravljanje otpadom za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača, koji se realizira u suradnji s gradom Leipzigom.

U okviru putovanja, organiziran je posjet postrojenju koje vrži preradu otpada, a locirano je u gradu Leipzigu, kako bi se na konkretnom primjeru vidio pozitivan učinak postrojenja i minimalne posljedice na okruženje.

S obzirom da se već uvelike provode aktivnosti na realizaciji Projekta investicije u održivo upravljanje otpadom u Kantonu Središnja Bosna, očekivano je da nakon realizacije putovanja i demonstracije svih pozitivnih učinaka ovakvog pristupa upravljanja otpadom Projekt zaživi u punom kapacitetu.

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU