Izaslanstvo Splitsko-Dalmatinske županije posjetilo Središnju Bosnu

Domaćin posjete je ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Bojan Domić te zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, Radoje Vidović.

Posjeta je započela obilaskom Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, simbolizirajući važnost obrazovanja i kulture u jačanju veza između dvaju regija.

Nastavak posjete uključio je posjet samostanu u Gučoj Gori, te Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila, naglašavajući suradnju u ovim sektorima.

U općini Vitez, nastavljen je susret s načelnikom Borisom Marjanovićem te posjetom spomen obilježju „Osmica“, gdje je odana počast žrtvama i položeno cvijeće, što ističe važnost zajedničkog sjećanja i poštovanja povijesti.

Posjeta će biti zaokružena radnim sastankom s političkim predstavnicima hrvatskog naroda u KSB, s ciljem produbljivanja političkih i ekonomskih odnosa.

izaslanstvo splitsko-dalmatinske županije posjetilo središnju bosnu

Posjet župana Bobana Središnjoj Bosni simbolizira nastojanje za unaprjeđenjem veza između Hrvatske i Bosne i Hercegovine na različitim poljima, od obrazovanja i zdravstva do političke i ekonomske suradnje. Ovaj posjet također naglašava važnost regionalne suradnje u izgradnji jače i stabilnije budućnosti.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU