15 C
Sarajevo
Subota, 13 kolovoza, 2022

Izbo vlasnika kafića koji ga je izbacio napolje: Rasimu Vugdaliću dvije godine zatvora

Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao je presudu kojom je 32-godišnjeg Rasima Vugdalića, zvanog Roki, iz Bugojna, osudio na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Muniba Kalbića, vlasnika caffe bara “A&M” u Bugojnu.

Prema navodima iz presude, Vugdalića je 28. oktobra 2016. godine oštećeni Kalbić izbacio iz njegovog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici 307. motorizovane brigade u Bugojnu, piše Faktor.

Ispred objekta je, prema presudi, najprije došlo do svađe između njih dvojice, a potom je Kalbić dlanom ruke najmanje dva puta udario Vugdalića po glavi.

– Odbijajući od sebe istovremeni protivpravni napad oštećenog, optuženi je u namjeri da ga liši života, iz džepa hlača izvadio kuhinjski nož, smeđe drške, ukupne dužine od 20 cm, i njime nasrnuo na oštećenog, zamahujući nožem ka njegovom grudnoom košu. Zadao mu je više udaraca vrhom sječiva noža dok je uzmicao, kao i dvije ubodne povrede, jednu u lijevu stranu stomaka, u nivou pupka, a drugu u lijevu slabinu, odnosno u dijelove tijela gdje se nalaze vitalno važni organi – navodi se u presudi.

  TEŠKA NESREĆA U SRBIJI/ Četvero mladih poginulo, četvero povrijeđeno

Uslijed ova dva udarca Kalbić je zadobio lakše povrede, a Sud je utvrdio da je Vugdalić, koji se nakon napada udaljio, u prekoračenju nužne odbrane, počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

U kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, odlukom Suda, Vugdaliću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 28. oktobra do 28. novembra 2016. godine, a oštećeni Kalbić je sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućen na parnicu.

Rasim Vugdalić je, prema podacima Kantonalnog suda, ranije osuđivan za ubistvo.

On je, naime, odležao kaznu od šest i po godina zatvora jer je, još kao 19-godišnjak, u julu 2006. godine u Gradskom parku u Bugojnu nasmrt izbo Ronalda Juga.

Jug je tada u svađi sa Mustafom Zukanovićem krenuo sa razbijenom flašom na Zukanovića, da bi ga Vugdalić u tome spriječio, izvukavši nož ispod majice i zadavši mu tri ubodne rane u grudni koš.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

TNT Portal
TNT Portalhttps://tntportal.ba/
TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU