Izgorio dio zgrade OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila, učenici na vrijeme evakuisani

Zgradu Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ Nemila juče je zahvatio požar u poslijepodnevnim satima.

Škola je pretrpjela znatnu materijalnu štetu, a blizu 1.200 učenika koji pohađaju Osnovnu školu „Ćamil Sijarić“ Nemila, zahvaljujući snalažljivosti i brzoj intervenciji nastavnog osoblja na vrijeme su napustili zgradu škole, koju je zahvatila vatrena stihija juče u 14 sati i 50 minuta.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali materijalne štete jeste. Prema riječima Ahmeda Buljubašića, direktora OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila, požar se proširio na zgradu škole sa pomoćnog objekta koji se nalazi pored školske zgrade i fiskulturne sale, koji je također u potpunosti izgorio. „Šteta je ogromna. Izgorjela je fasada, popucali su prozori. Hvala Bogu unutra je šteta minimalna, ali bit će zaista teško ovo nadoknaditi“, kazo je Buljubašić. Naglašava da se nastava danas odvija uredno, a manja sportska sala, koju škola posjeduje poslužit će za obavljanje tjelesnog odgoja učenika.

Danas su i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave 1 Zenica i inspektora za protiv požarnu zaštitu MUP-a ZDK obavili uviđaj, kada je i zvanično utvrđeno da je uzročnik požara ljudski faktor, potvrdio nam je Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK. „Policijski službenici su saslušali određeni broj osoba koje bi mogli imati više saznanja o ovome požaru, a više detalja o uzroku i počiniocu požara bit će poznato nakon prikupljenih dokaza i izvršenih eventualnih vještačenja“, ističe  Valentić.

izgorio dio zgrade oš „ćamil sijarić“ nemila, učenici na vrijeme evakuisani
samir valentić

Zahvaljujući brzoj intervenciji Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica požar na Osnovnoj školi „Ćamil Sijarić“ juče je lokalizovan, a nastava se danas u ovoj školi odvija uobičajenim tokom. (M.H.)

The post Izgorio dio zgrade OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila, učenici na vrijeme evakuisani appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU