Izudin Ahmetlić: Tešanj je pravo mjesto da se pošalju poruke stabilnosti, mira i razvoja cijelog Zapadnog Balkana

 Hifa Oil Grupacija ove godine učestvuje na Sajmu privrede u Tešnju, najznačajnijem privrednom događaju u Bosni i Hercegovini.

U cilju održavanja, jačanja i razvijanja poslonvih odnosa, uz Hifa Oil, na sajmu će se na zajendičkom štandu predstaviti između ostalih njene kompanije kćerke Euro Roal, Euro Metali, Euro Stil, Euro Power, Petrobit, Bitrol Slovenija i LB.Profile GmbH.

«Pod motom ‘Privreda koja ujedinjuje i vodi samo naprijed’ nastupit ćemo na ovogodišnjem Sajamu u Tešnju kako bismo se predstavili u svjetlu najboljiih primjera regionalne saradnje. Naše kompanije već odavno su prisutne u zemljama regije sa sve značajnijim udjelima u tržištima. Samo saradnja, koncept zajedničkog razvoja na uzajamnu korist, mir i stabilnost – politička i ekonomska, koje vode ka privrednom rastu i razvoju svih država regije, mogu doprinijeti ukupnom jačanju značaja Zapadnog Balkana na poslovnoj karti Evrope i svijeta. Tešanj je pravo mjesto da se u tom smislu pošalju važne i korisne poruke», kazao je Izudin Ahmetlić osnivač i vlasnik Hifa Oil Grupacije.


Na ovogodišnjem jubilarnom 15. po redu Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji će se, u organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, održati od 13. do 16. juna, očekuje se više od 300 izlagača iz naše zemlje i inozemstva. Sajam će se održati na oko 16.000 m2, od čega 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Zemlja partner ove godine je Republika Sjeverna Makedonija.


Podsjećamo, prošlogodišnji Sajam privrede u Tešnju svečano je otvoren podizanjem najveće zastave Bosne i Hercegovine uz intoniranje državne himne i prisustvo najviših državnih zvaničnika, privrednika i gostiju. Riječ je o najvećoj državnoj zastavi na Blakanu sa visinom jarbola od 70 metara i dimenzijama 20 x 30 metara. Na ovaj način želimo ukazati na potrebu jačanja zajedništva, države i patriotizma a najbolji način za to su ekonomski ravoj i privredna reintegracija Bosne i Hercegovine, saopćeno je tada iz kompanije.


Ideja i realizacija je potekla od Izudina Ahmetlića osnivača i vlasnika kompanije Hifa Oil, a podržana je od Općine Tešanj, kao i tešanjskih kompanija i pojedinaca Hifa Petrol, Inžinjering, Sulje Hojkurića i Optimax.

 

 

izudin ahmetlić: tešanj je pravo mjesto da se pošalju poruke stabilnosti, mira i razvoja cijelog zapadnog balkana
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU