-11.2 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Izvode se pripremne radnje za pokretanje ljevaonice Aluminija

  Krizni stožer Aluminija d.d. Mostar izvijestio je kako je na današnjem sastanku tog stožera u Mostaru Uprava kompanije prezentirala Nacrt sistematizacije za prvu fazu, odnosno ljevaonicu, i prateće službe s objašnjenjima vezanim za radna mjesta.

  Također je, kako navode, dostavljen i plan restrukturiranja koji uključuje sve tri faze s dinamikom provođenja.

  - Oglašavanje -

  Iz Kriznog stožera naglašavaju kako se trenutno izvode pripremne radnje po do sada obavljenim analizama za pokretanje ljevaonice.

  Prva faza je, kako ističu, definirana kao pripremna faza za stvaranje preduvjeta za nastavak rada ostalih pogona u drugoj i trećoj fazi.

  “U okviru rada na prvoj fazi potrebno je stvoriti preduvjete za realizaciju zbrinjavanja dijela uposlenika koji će biti definirani kao tehnološki višak kroz model mirovina i otpremnina. Sama implementacija prve faze će se definirati kroz radne aktivnosti za 350 djelatnika, a kroz proces implementacije financijske konsolidacije će se pokušati stvoriti preduvjeti za pokretanje ostalih pogona kroz održiv model poslovanja”, navedeno je iz Kriznog stožera Aluminija.

  Također su potvrdili i da se intenzivno radi na uvezivanju staža za sve uposlenika, za što postoje i određeni modeli rješavanja.

  Nakon sastanaka s predstavnicima sindikata održan je i radni sastanak s predstavnicima potencijalnih investitora koji su već pokrenuli procese za ‘due dillignce analizu’, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO