Izvoz jaja u EU početkom sljedeće godine​

Firma “Agreks” iz Donjeg Žabara početkom sljedeće godine izvešće prve količine jaja za industrijsku proizvodnju na tržište EU, rečeno je Srni u toj firmi.

Direktor “Agreksa” Predrag Miličić rekao je da je firmi potvrđena dozvola za izvoz iz Brisela 14. decembra i da su u toku pregovori sa jednom velikom fabrikom iz Hrvatske, prenosi Srna.

“U ovom momentu ne mogu govoriti o količinama jer komercijalni dogovori još nisu završeni. Nismo htjeli da ulazimo u preciznije dogovore dok ne dobijemo potvrdu iz Brisela”, rekao je Miličić.

On je dodao da je “Agreks” započeo pregovore i sa jednom austrijskom fabrikom, te da susret sa tim partnerom očekuju u drugoj polovini januara.

“Ne očekujem da to budu neke velike količine, ali smatram da će ‘Agreksov’ nastup na evropskom tržištu dobrim dijelom uticati i na stabilizaciju prilika u proizvodnji konzumnih jaja”, istakao je Miličić.

Miličić je podsjetio da je “Agreks” prva firma iz BiH koja je dobila priliku da krene sa izvozom jaja za industrijsku preradu na evropsko tržište.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU