Jača imunitet i sagorijeva kalorije: Pet razloga zašto se trebate čeće ljubiti

Jeste li znali da dok se ljubimo koristimo 30 mišića…

Ljubljenje je dobro za oralno zdravlje, sagorijevaju i kalorije, pa tako u minuti možemo izgubiti dvije do šest kalorija. Održavaju nam mišiće lica zategnutim jer dok se ljubimo koristimo 30 mišića.

Ljubljenje jača imunitet

Mnoga istraživanja tvrde da ljubljenje može povećati imunitet žene od citomegalovirusa. Citomegalovirus, koji se dobiva kontaktom usta na usta, a može uzrokovati sljepoću novorođenčadi i druge urođene mane ako je majka nosilac tijekom trudnoće, stoji u istraživanju koje je objavljeno u časopisu Medical Hypotheses.

Osim toga strastveno ljubljenje dobro je za oralno zdravlje. Ljubljenjem dijelite dobre mikrobe pa ukoliko vam oralni mikrobiomi nisu raznoliki i zdravi, razmjena s partnerom koji ima zdrave mikrobiome pomoći će vam poboljšati oralno zdravlje.

Ljubljenje vam pomaže odabrati najboljeg partnera

Antropologinja Helen Fisher opisuje ljubljenje kao ‘sredstvo za procjenu partnera’. Ona tvrdi da kada se ljubimo, mozak u isto vrijeme doživljava skoro sva osjetila: miris, okus, dodir i temperaturu. Tako u potpunosti možemo ‘osjetiti’ drugu osobu i procijeniti ju.

Drugi istraživači primjećuju da je ljubljenje biološki način određivanja s kim ste u prirodi genetski najkompatibilniji. Stoga prvi poljubac može odrediti hoćete li nastaviti dalje vezu ili prekinuti.

Ljubljenje sagorijeva kalorije

Da, baš tako, ljubljenjem možeš skinuti i kalorije jer ljubljenje sagorijeva od dvije do šest kalorija u minuti. Iako nije baš kao da ste na traci za trčanje, sat vremena ljubljenja potrošit će sigurno pola čaše vina.

Ljubljenje održava mišiće lica snažnim

Zategnuti trbuh ili tijelo bez celulita sigurno su ti na listi prioriteta što se tiče održavanja savršenog izgleda, a dok se ljubite koristite 30 mišića koji mogu pomoći utegnuti mišiće lica.

Ljubljenje vas prirodno opušta

Ljubljenje povećava razinu oksitocina, prirodne tvari za smirenje tijela, a također i povećava endorfine, hormon koji je odgovoran za dobar osjećaj u tijelu. Osim toga, razmjena sline također potiče lučenje dopamina, pomoću kojeg se razvija osjećaj romantike. (24sata.hr)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU