JAHTA BUDUĆNOSTI Izgleda kao NLO koji lebdi nad vodom (FOTO)

Neobičan koncept mega jahte budućnosti, koja je nazvana „Ono“, izgleda kao NLO koji lebdi iznad vode. Aras Kazar, poznati evropski dizajner jahti, turskog porekla, do sada je dizajnirao „minimalističke, futurističke i uglađene“ jahte, a za ovu kaže da je „plutajuća vila“.

View this post on Instagram

A post shared by Aras Kazar (@araskazardesign)

Nova jahta nazvana „Ono“, dugačka je 150 metara i trebalo bi da izgleda kao „nepoznati objekat koji lebdi iznad horizonta“. Ima klinastu siluetu sa oštrim pramcem i elegantnom nadgradnjom koja se sužava do krme što stvara iluziju da nepoznati plutajući objekat izlazi iz dubina okeana. Ima i veliku prednju palubu sa heliodromom. Na prednjoj palubi nalazi se bazen koji se kaskadno spušta, a nekoliko koraka niže je velika platforma za plivanje sa prostorom za odmor pored vode, kao i direktan pristup okeanu.

Sa mješavinom aluminijuma, fiberglasa i kaljenog stakla, jahta je crne boje što djeluje veoma futuristički i dobro bi se uklopila u flotu Darta Vejdera.

Dizajner jahti Aras Kazar osmislio je krovne solarne panele koji mogu da generišu čistu, zelenu električnu energiju i par platformi na rasklapanje u središnjem dijelu jahte.

Unutar dvije terase su garaža na vodi i bioskop, prenosi RTS, a jahta ima tri apartmana, pet kabina i prostor za posadu.

View this post on Instagram

A post shared by Aras Kazar (@araskazardesign)

BONUS VIDEO:

JAHTA BUDUĆNOSTI Izgleda kao NLO koji lebdi nad vodom (FOTO) appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU