Jajački penzioneri uz pjesmu i igru ispratili staru godinu

U prostorijama Udruženja penzionera Jajce održana je svečanost povodom ispraćaja stare godine. Druženju je prisustvovalo više od 180 članova koji su uživali u odličnoj atmosferi. Dugo se igralo i plesalo uz gitaru i neizostavnu pjesmu.

Ovo udruženje je jedno od najaktivnijih i najuspješnijih u Jajcu, gdje se zajedništvom, slogom i iscrpnim radom postižu sjajni rezultati.

Glavni „krivac“ za to je predsjednica Hedviga Kajić, koja nije krila oduševljenje, a besprijekorna organizacija ispraćaja stare godine sigurno je samo jedan od razloga za to.

– Već sedmu godinu tradicionalno organiziramo proslavu novogodišnjih praznika sa svojim članovima. U veoma dobroj atmosferi pobjegli smo od naše svakodnevice i brojnih problema s kojima se susreće ova populacija. Veliku zahvalnost dugujemo sponzorima, ali i saradnicama – rekla je Kajić.

Najstarijim članovima udruženja Hidajeti Jusufović, Salihu Karamustafiću i Peji Čavaru dodijeljena u posebna priznanja iako su u devetoj deceniji, vrlo rado su zaplesali i zapjevali s ostalim članovima.

 

 

(Jajce Online/avaz)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU