Jajčanin postaje seniorski reprezentativac BiH

Jedan od najaktivnijih i trofejnijih sportskih klubovau našem gradu zasigurno je Karate klub “Kumite” na čelu s predanim trenerom Antom Katićem. U tri godine koliko postoje osvojili su brojne medalje.

Naš sugrađanin Tomislav Katić dobio poziv u sastav seniorske karate reprezentacije BiH. Na mail Karate kluba “Kumite” Jajce stigao je dopis/prijedlog za sastav seniorske reprezentacije za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 6 do 8. marta 2020. godine.

Kadetski, juniorski i sad kruna svega da postane seniorski bh. reprezentativac.

-Neopisiva cast i ponos za mene kao roditelja,trenera a i kluba. Koristim priliku da se zahvalim gospodinu selektoru Denis Muhović što je ukazao povjerenje našem takmičaru uz obećanje da će i klub i trener kao i sam takmičar dati sve od sebe da opravdamo ovaj poziv. U nekim vanrednim periodima života Bog ti da krila da lakše to prebrodiš, a ovo su definitivno jedna od tih životnih krila. Nama ne preostaje ništa drugo nego puni gas kako bismo ovo preletjeli, rekao je trener Ante Katić.

Podsjećamo, Tomislav Katić je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu na juniore koje se održalo u oktobru prošle godine u Čileu.

(Jajce Online)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU