-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Jajce i zvanično partner Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture

  ()

  Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine te potvrdio da će kao grad-partner učestvovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture, ikad pokrenutom u Banjoj Luci.

  Sličnu odluku ranije je donio grad Bihać, koji će također učestvovati u ovom projektu kao grad-partner, podsjećaju iz banjalučke Gradske uprave.

  Nakon ranijih najava, Općinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner, učestvovati u banjalučkoj kandidaturi.

  O tome su članove Tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture, na jučerašnjem sastanku, informisali predstavnici kulturne scene Jajca.

  Tokom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ta tri grada izlaze pred Panel Evropske komisije 24. septembra ove godine.

  Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena tih gradova.

  Rok za predaju aplikacione knjige je 24. august, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, bit će poznat krajem septembra, kada će se birati između Banje Luke i Mostara iz Bosne i Hercegovine i Bodoa iz Norveške.

  (FENA) M.L.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO