(VIDEO) Jajce: Održani međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi

Međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi u Jajcu danas su izvedeni u prisustvu preko 3.000 posjetitelja iz BiH i inozemstva, a organizator ove manifestacije bila je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca.

Ocjenjivao ih je peteročlani žiri u sastavu, u svojstvu predsjednika Branko Bogićević (Užice), te članovi Samir Zukanović – Lilo (Mostar), Raško Tanasijević (Kragujevac), Vatroslav Anđić (Jajce) i Elvir Vunić (Jajce).

Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili su novčanu nagradu, pehar i zahvalnicu.

U konkurenciji preko 20 skakača iz Bosne i Hercegovine,regije, ali i Evrope, skok Stefana Jevtića s vodopada visokog 21 metar žiri je ocijenio kao najljepši na 5. Međunarodnim skokovima s vodopada. Drugo mjesto je pripalo Draganu Milanoviću, dok je trećeplasirani bio Mustafa Šarić.

Općinski načelnik Edin Hozan koji je zvanično otvorio natjecanje kazao je kako se nada da će skokovi s vodopada u Jajcu postati tradicionalni te je naglasio kako se radi o jednoj od najznačajnijih manifestacija u ovom gradu, ali i šire.

Vodopad u Jajcu svrstan je među najljepše vodopade svijeta, a ono što ga izdvaja je činjenica da se nalazi u centru grada.
Prilikom dodjele pehara dodijelilo se posebno priznanje Mirsadu Dedi Pašiću za doprinos razvoju Skokova kao ekstremne sportske discipline u Bosni i Hercegovini, kao i podršci u organizaciji skokova u Jajcu.

Nakon održanih skokova, u središtu grada održao se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima „Divljih jagoda”, uz nastup predgrupe ”Lazy band”.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova kao i prethodnih godina bila je Općina Jajce.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU