-3.4 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  (VIDEO) Jajce: Održani međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi

  Međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi u Jajcu danas su izvedeni u prisustvu preko 3.000 posjetitelja iz BiH i inozemstva, a organizator ove manifestacije bila je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca.

  Ocjenjivao ih je peteročlani žiri u sastavu, u svojstvu predsjednika Branko Bogićević (Užice), te članovi Samir Zukanović – Lilo (Mostar), Raško Tanasijević (Kragujevac), Vatroslav Anđić (Jajce) i Elvir Vunić (Jajce).

  - Oglašavanje -

  Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili su novčanu nagradu, pehar i zahvalnicu.

  U konkurenciji preko 20 skakača iz Bosne i Hercegovine,regije, ali i Evrope, skok Stefana Jevtića s vodopada visokog 21 metar žiri je ocijenio kao najljepši na 5. Međunarodnim skokovima s vodopada. Drugo mjesto je pripalo Draganu Milanoviću, dok je trećeplasirani bio Mustafa Šarić.

  Općinski načelnik Edin Hozan koji je zvanično otvorio natjecanje kazao je kako se nada da će skokovi s vodopada u Jajcu postati tradicionalni te je naglasio kako se radi o jednoj od najznačajnijih manifestacija u ovom gradu, ali i šire.

  Vodopad u Jajcu svrstan je među najljepše vodopade svijeta, a ono što ga izdvaja je činjenica da se nalazi u centru grada.
  Prilikom dodjele pehara dodijelilo se posebno priznanje Mirsadu Dedi Pašiću za doprinos razvoju Skokova kao ekstremne sportske discipline u Bosni i Hercegovini, kao i podršci u organizaciji skokova u Jajcu.

  Nakon održanih skokova, u središtu grada održao se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima „Divljih jagoda”, uz nastup predgrupe ”Lazy band”.

  Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova kao i prethodnih godina bila je Općina Jajce.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO