Japanski proizvođač guma ulaže 390 milijuna eura u Srbiju

Japanski proizvođač Toyo Tires najavio je otvaranje proizvodnog pogona u Srbiji, točnije u vojvođanskom gradu Inđija, a vrijednost investicije je 390 milijuna eura.

“Toyo Tires gumama proizvedenim u Japanu i Maleziji opskrbljuje europsko i rusko tržište. Od 2022. proizvodni pogon u Inđiji preuzet će ključnu ulogu u tom poslu”, navodi se u priopćenju Toyo Tiresa.

Dodaje se kako će se godišnje u novoj tvornici, čija bi izgradnja trebala početi u svibnju 2020. godine, proizvoditi 5 milijuna guma za osobna vozila i manja teretna vozila.

Kompanija se za Srbiju odlučila zbog odlučne dostupnosti visokokvalificirane radne snage s relativno niskom cijenom rada, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je ovu vijest, kazavši kako će Toyo Tires u početku zaposliti oko 500 ljudi, a da će plaće biti značajno veće od prosječnih u Srbiji.

Po njegovim riječima, 400 milijuna eura predstavlja 12 do 13 posto ukupnih investicija u Srbiji, što je više nego što na godišnjoj razini ukupno ima Bosna i Hercegovina i značajno više od Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Vučić je kazao kako vjeruje da se radi tek o početnoj investiciji te da će Toyo Tires širiti posao u Srbiji.

“Oni nikada ne vole da se o tome govori unaprijed, ali se nadamo da će dalje nastaviti razvoj kroz znanstvenoistraživački centar, test centre i ostalo što dolazi”, rekao je Vučić.

(FENA) R.G.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU