0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Javna tribina u Tuzli : LEGALIZUJTE KANABIS u medicinske svrhe

  ()

  U Tuzli će se 17.07.2019 od 19 sati u velikoj sali TC DRAMAR održati javna tribina na temu LEGALIZUJTE KANABIS U MEDICINSKE SVRHE.

  Gosti na tribini će biti aktivisti, oboljeli od raznih bolesti kojima liječenje kanabisovim uljem pomaže te brojni predstavnici raznih udruženja oboljelih.

  Svjetska zdravstvena organizacija je izdala preporuku , Europski Parlament je također podržao legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

  Mnoge Europske zemlje su usvojile liječenje kanabisom kao pozitivno iskustvo , a u našem okruženju Slovenija  i Hrvatska su odavno legalizovale liječenje kanabisom , s tim da su Slovenci otišli korak dalje i osnovali čak i Insitut za liječenje ovom  ljekovitom biljkom.

  Poznato je da mnogi oboljeli u BIH  na crnom tržištu nabavljaju ulje kanabisa čija cijena dostiže i do 1.000 eura upravo iz razloga što kanabis u našoj zemlji nije legalizovan za liječenje.

  Legalizacijom  kanabisa u medicinske svrhe će se postići i to da se reguliše crno tržište ali i ono glavno: da se oboljelima da mogućnost za liječenje.

  Dokazano je da liječenje kanabisom izuzetno djeluje kad je u pitanju : kancer, leukemija, MS, kronova bolest , dijabetes, kardiovaskularna oboljenja, autoimuna oboljenja, HIV, hepatistis C, reumatoidni artritis, neuropatski bolovi , fibromialgija, psorijaza , neurološka oboljelja i drugo.

  Gosti na tribini će biti: Mersudin Muminović- predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze TK , Irfan Ribić- predsjednik udruženja KANABIH, Hajra Jahić Bajrić- predsjednica Udruženja NIJEMI KRIK, Omer Isović iz udruženja ZMAJEVO SRCE, Omer Berbić, predsjednik Foruma mladih NAŠE STRANKE , prim.mr.sci  Zahida Binakaj – mr.ph, predsjednica Komore magistara farmacije FBIH , i drugi

  Ovo je poziv  svim udruženjima oboljelih  kao i pojedincima da se  pridruže  tribini i daju podršku kako bi se konačno i u BIH  legalizovao kanabis u medicinske svrhe , odnosno za liječenje.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO