Javni poziv vrijedan 3,2 miliona KM: U Travniku održana info sesija za podršku investicijama – Bug.ba

Povodom objavljenoj novog javnog poziva EU4AGRI, vrijednog 3,2 miliona KM za podršku investicijama u preradu i marketing prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, u petak 15. aprila 2022.godine, održana je info sesija u zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona.

Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Evropske unije mogu se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u sklopu sektora: prerada voća, prerada gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerada maslina, prerada povrća, prerada mlijeka, prerada meda, prerada mesa, prerada jaja, prerada i konzerviranje ribe i prerada žitarica.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 350.000 KM i mogu se koristiti samo za finansiranje privatljivih troškova (navedeni iznosi ne uključuju PDV). Maksimalni iznos tražene finansijske podrške ne može biti veći od 70% prihoda ostvarenog u 2021. godini ili maksimalno 350.000 KM. Sufinansiranje je isključivo novčano, te učešća neke druge vrste neće se uzimati u obzir.

Prijave se mogu podnijeti od 05. maja 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 07. juni 2022. godine do 17:00 sati isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba. Prijave podnesen putem drugih kanala (pošta, e-mail) neće se uzimati u razmatranje.
Ovaj projekat provode i sufinansiranju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU