Javno preduzeće „Zenicagas“ dobilo „Energetsku saglasnost za priključenje na transportni sistem“

Javno preduzeće „Zenicagas“ d.o.o. Zenica dobilo je 21. marta „Energetsku saglasnost za priključenje na transportni sistem“ izdatu od strane operatora transportnog sistema BH-Gas d.o.o. Sarajevo.

Naime, nakon što je preduzeće dobilo Rješenje o urbanističkoj saglsnosti za izgradnju primarnog distributivnog gasovoda na području grada Zenica u dužini 39.423,44 m P> 8 bar, time je ispunjen i posljednji uslov za dobijanje „Energetske saglasnosti za priključenje na transportni sistem“ BH Gas-a.

Prema riječima Sandina Rizvanovića, direktora „Zenicagasa“, navedena Energetska saglasnost za priključenje na transportni sistem izdata je za izgradnju GMRS stanice priključnog kapaciteta 20.000 Sm3/h za kategoriju distributivni gasovod.

„Ovo je još jedan korak za razvoj preduzeća „Zenicagas“, koji će omogućiti preduzeću puštanje u pogon primarnog distributivnog gasovoda, nakon njegove izgradnje, a naročito za projekat priključenja Kantonalne bolnice Zenica na mrežu prirodnog gasa.Također, ova saglasnost predstavlja krajnji razultat rada zaposlenika i Uprave preduzeća na zakonitom razvoju preduzeća i ustrajnosti na izgradnji distributivnog primarnog gasovoda“, kaže direktor Rizvanović.

Napominje i tokako je ovom saglasnošću zagarantovano ustrojstvo i budući razvoj preduzeća.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU