Javnost uznemirena nakon snimaka vožnje Benjamina Spahovića, zbog vožnje pod zabranom može dobiti samo novčanu kaznu

Javnost je i više nego uznemirena nakon što se jučer u medijima pojavio snimak na kojem Benjamin Spahović upravlja automobilom, i to uprkos trogodišnjoj zabrani upravljanja motornim vozilima.

Naime, Spahović se po izlasku iz zatvora ponovo našao u centru pažnje jer je odmah sjeo za volan i snimao se kako se vozi kući iako to nikako nije smio uraditi.

On je, podsjetimo, dvije godine proveo u zatvoru nakon što je u centru Sarajeva udario Orhana Tanovića. U sklopu zatvorske kazne dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine koju je prekršio svega nekoliko minuta po izlasku iz zatvora.

Na društvenim mrežama je Spahović objavio i fotografiju sa skupocjenim automobilom marke Audi sa pjesmom “Nek puknu dušmani” od Sinana Sakića.

Mediji su kontaktirali i MUP KS, koji je upoznat sa ovim slučajem. Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP KS, kazala je da će Spahović biti sankcionisan.

On će biti pronađen i kažnjen u skladu sa zakonom“, kazala je Novalić.

Kako dalje mediji saznaju Spahovića ovo bahaćenje neće koštati povratka u zatvor. U presudi Općinskog suda kojim je prihvaćen sporazum o priznanju krivice, Spahović je dobio trogodišnju zabranu upravljanja vozilom.

Zanimljivo, to se ne odnosi isključivo na period po izlasku iz zatvora već mu je vozačka bila oduzeta i tokom dana iza rešetaka.

Vrijedi napomenuti da je nakon donošenja presude medijima rečeno drugačije.

Za nove prekršaje može dobiti samo prekršajni nalog jer kršenje mjere zabrane u ovom slučaju nema za posljedicu povratak u zatvor.

Osim prekršajnog naloga zbog vožnje dok je bio pod zabranom, Spahović će dobiti i prekršajni nalog zbog videosnimaka koji su objavljeni na društvenim mrežama.

Na njima se vidi kako Spahović pretiče preko pune linije, koristi mobitel u toku vožnje itd. Dakle, dobit će jedan prekršajni nalog na kojem će biti kažnjen po nekoliko tački Zakona o saobraćajnim prekršajima KS.

The post Javnost uznemirena nakon snimaka vožnje Benjamina Spahovića, zbog vožnje pod zabranom može dobiti samo novčanu kaznu appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU