Je li na pomolu svjetska kriza na tržištu automobila?

U prvoj polovici ove godine u svijetu je prodano 7,1 posto manje automobila nego u istom razdoblju prošle godine, a u Europi je taj postotak iznosio 3,1 posto.

Prema podacima organizacija VDA i ACEA, gotovo sva značajna tržišta su u padu, a rast je zabilježen jedino u Brazilu, piše vecernji.ba

Kako prenosi 24sata, U Europi je ove godine prodano 3,1 pčosto manje automobila, ali najgore je u Kini u kojoj je ove godine prodano čak 14 posto manje automobila.

Konkretno, u Kini je prodano čak 1,6 miljuna manje automobila, što bi moglo izazvati velike probleme za gotovo sve proizvođače koji su mnogo investirali u Kinu posljednjih godina očekujući nezaustavljiv nastavak rasta prodaje.

Još jedna loša vijest je veliki pad u Indiji (10,3 posto), jer upravo je Indija pored Kine okosnica rasta svjetske automobilske industrije.

Smanjena je i potražnja za automobilima i u SAD, Rusiji, Japanu i drugim zemljama. U Evropi su zabilježeni osjetni padovi na tržištu, a najviše u Skandinaviji. Veliki rast bilježe jedino Litvanija i Rumunija.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU