JEDAN OD NAJBOLJIH PRIMJERA STILA Pravi škotski zamak zbog duga od 230 funti ide na prodaju

Baronski škotski zamak Knockderry koji je bio u centru 25-godišnje pravne bitke oko duga od 230 funti, prodaje se za više od 1,25 miliona funti. Knockderry, na zapadnoj obali Škotske se smatra jednim od najboljih primjera stila u Škotskoj u zemlji.

Ovaj škotski zamak Knockderry je sagrađen sredinom 19. vijeka za Džejmsa Templtona, proizvođača tekstila, a projektovao ga je renomirani arhitekta Alekander ‘Greek’ Thomson, sa kasnijim izmenama i dopunama od Džona Honeimana i Vilijama Lejpera.

Prethodni vlasnik viktorijanske vile u blizini sela Cove u Dunbartonshireu, bila je 72-godišnja Marian van Overwaele, koja je bankrotirala 2000. godine nakon što je više puta odbijala da plati račun u vezi sa poslom za svadbene odjeće koji je vodila 1990-ih.

Njeno ponovljeno odbijanje da plati dug od 230 funti je eskaliralo na 30.000 funti, nakon čega je imenovan stečajni upravnik da preuzme kontrolu nad njenom imovinom, a Van Overwaele se borila protiv pokušaja da ona bude deložirana kako bi vila mogla biti prodata kako bi se isplatila njena poverioca.

Nakon što je bankrotirala, Marian van Overwaele je prenela vlasništvo nad Knockderrijem na svog brata Džordža Amila, i nastavila da živi tamo sa njim i njegovom porodicom. Ali prošlog ljeta njihova pravna bitka je okončana na sudu za zasjedanje, najvišem sudu Škotske, kada je odbijen njihov zahtjev protiv dekreta kojim im se nalaže da napuste imovinu, a oni su iseljeni u martu.

Vila, koja je izgrađena 1850-ih i nalazi se iznad jezera Loh Long, prodaje se za ponude od preko 1,25 miliona funti od strane agenata za nekretnine Strutt & Parker i Shepherd geodete.

Sa šest spavaćih soba, četiri sobe za prijem i mnoštvom originalnih karakteristika, uključujući tornjele, kamene balustrade i galeriju ministranata, potencijalni kupci su upozoreni da je imovina potrebna “opsežna nadogradnja i renoviranje“ prenosi gardijan.

Nekretnina ima koristi od mnoštva originalnih karakteristika, uključujući zabate, kupole, kamene balustrade i izvanredan salon obložen drvetom, koji uključuje galeriju ministranata i druge karakteristike, uključujući kamene kamine, lamperije i vitraže.

JEDAN OD NAJBOLJIH PRIMJERA STILA Pravi škotski zamak zbog duga od 230 funti ide na prodaju appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU