Jesen je savršena za muffine od zobenih pahuljica i jabuka

Ovi muffini su jednostavni i jako fini. A aroma jabuke i cimeta jako podsjeća na štrudlu od jabuke s cimetom.

  • 100 g integralnog brašna
  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1/2 žličice cimeta
  • 250 ml nezaslađenog jabučnog soka
  • 150 ml jogurta
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 manje jabuke, narezane na kockice

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i cimet. U drugoj posudi pomiješajte jabučni sok, jogurt, ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U smjesi suhih sastojaka napravite udubljenje, pa polako izlijte pomiješane vlažne sastojke. Dobro izmiješajte pa u smjesu dodajte narezane jabuke.

Smjesu istresite u kalupe za muffine tako da svaki kalup napunite do 3/4 visine kalupa. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok muffini ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU