-6.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Jesen je savršena za muffine od zobenih pahuljica i jabuka

Ovi muffini su jednostavni i jako fini. A aroma jabuke i cimeta jako podsjeća na štrudlu od jabuke s cimetom.

  • 100 g integralnog brašna
  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1/2 žličice cimeta
  • 250 ml nezaslađenog jabučnog soka
  • 150 ml jogurta
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 manje jabuke, narezane na kockice

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i cimet. U drugoj posudi pomiješajte jabučni sok, jogurt, ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U smjesi suhih sastojaka napravite udubljenje, pa polako izlijte pomiješane vlažne sastojke. Dobro izmiješajte pa u smjesu dodajte narezane jabuke.

Smjesu istresite u kalupe za muffine tako da svaki kalup napunite do 3/4 visine kalupa. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok muffini ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU