17.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  Jesu li ubice Edina Zejćirovića kandidati za rekordnu robiju

  Niske pobude zbog kojih je u najstrašnijim mukama okončan život Brčaka Edina Zejćirovića nisu pojmljive ni najvisprenijim umovima koji proučavaju psihopatologiju ljudske ličnosti.

  Poštenom čovjeku bilo je teško da ”svari” da je u našoj zemlji neko otet, a kamoli da je životinjski mučen, ponižavan, unakažen batinama i bačen u Savu. Ubice su u svom slijepom bezumlju iživljavanje snimile mobitelima, valjda kao dokaz svoje muškosti i dominacije (njih četvorica, a Edin sam), jer se kod nas “glavom plaća” i manja uvreda, a kamoli šta kazati “tuđoj” ženi.

  Kako koji zločin ispliva i šokira, iznova se pokreće polemika o kazni doživotnog zatvora, koja nikada nije egzistirala u našem zakonodavstvu, niti će, prema svemu sudeći, bez obzira na to koliko zlodjelo bilo počinjeno.

  Suan Halilović (40), Suvad Djedović (22), Nihad Hukić (26) i Samid Šabanović (20) trenutno su iza rešetaka, ali koja je zapravo kazna primjerena za strahotu koju su nanijeli nesretnom Zejćiroviću, njegovoj kćerkici, porodici i na kraju krajeva nama – građanima Bosne i Hercegovine?!

  Toliko je surovosti u ovom zločinu sadržano da je Tužilaštvo Distrikta Brčko u svom obraćanju javnosti s pravne strane eventualne kazne za ove zločine moralo shematski prikazati. Dokazivanje u budućem krivično-pravnom postupku tužiocu je olakšano. Dovoljno je da se sudskom vijeću prikaže istiniti, poražavajući horor – videouradak naše realnosti kao uzbunjujući dokaz da se sadizam uselio u naše živote. Tu je u komšiluku, u slučajnom prolazniku i traži svoj banalni okidač.

    Hrvatski narode u BiH, budi u nedjelju mudar – TNTPortal

  Scene strave sa snimka jedva su podnijeli i najiskusniji istražitelji za krvne delikte, a kada su dospjele u javnost, kanal YouTube je uklonio snimak, što ide u prilog nezapamćenoj brutalnost kojom obiluje.

  Krivični predmeti se u pravilu ne prejudiciraju, ali ovaj konkretni je toliko očit da ubice ne zaslužuju ništa drugo do rekordne zatvorske kazne, koju trebaju provesti s najvećim ološem koji je s bh. ulica sklonjen i zatvoren u KPZ Zenica, prenosi Avaz

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU