Jeziva ispovijest djevojčice (13) koja je rodila mrtvu bebu

Saša U. (41) iz okoline Kruševca, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao svoju bratanicu (13), priznao je da je spavao s njom, ali tvrdi da nije otac djeteta koje je rođeno mrtvo.

Kako saznaje Alo, djevojčica je u bolnici i ljekari se bore za njen život.

Ovaj stravičan događaj otkriven je kad je 13-godišnjakinja dopremljena na ginekološko odjeljenje kruševačke bolnice zbog bolova i obilnog krvarenja. Zbog sepse, koja je nastala prije dolaska u bolnicu, djevojčica je životno ugrožena i njen oporavak je neizvestan. Prema prvim nalazima, vjeruje se da je dijete u utrobi maloljetnice dugo bilo mrtvo.

– Mene je obljubio stric Saša. Počelo je to prvi put kad smo pili vino i ne sjećam se detalja, ali poslije me je još dva puta primorao da spavamo. Nisam smjela to da otkrijem jer je prijetio da će nas sve pobiti, a znam kakav je hirovit. Zato sam ćutala i skrivala i trudnoću dok nisu počeli bolove – rekla je djevojčica ljekarima.

Centar za socijalni rad: sestre zbrinute

Centar za socijalni rad u Kruševcu preuzeo je dvije mlađe sestrice 13-godišnjakinje i u toku je postupak njihovog izmiještanja i smještaja djece u hraniteljske porodice.

Iz bolnice su odmah obavijestili policiju i poslije razgovora s djevojčicom policija je donijela odluku u konsultaciji s tužiocem da Sašu U. uhapse i zadrže u pritvoru.

– Saša je prvo izjavio da je djevojčica njega više puta salijetala da budu zajedno. Dugo se navodno tome opirao, ali se ipak desilo. Ističe da ništa nije učinio na silu – kaže izvor blizak istrazi.

Trinaestogodišnjakinja živi u porodici s dedom i bakom. Njen otac je izvršio samoubistvo prije godinu i po dana vješanjem, a majka se preudala. Djevojčicu je, sa dvije mlađe sestre, Centar za socijalni rad u Kruševcu povjerio baki i deki. U istom stanu živio je i osumnjičeni Saša, stric djevojčice. Svi su živjeli uglavnom od socijalne pomoći i povremenih poslova privatno.

Niko nije sumnjao da će doći do užasa, zato je tragedija otkrivena tek kad je devojčica dospela u bolnicu. Ostali ukućani trenutno se bukvalno skrivaju i ne žele da govore o slučaju, dok su komšije šokirane.

U pritvoru

– Znamo da je Saša malo na svoju ruku, ali niko nije očekivao da će nasrnuti na bratanicu i djevojčicu koja je mlađa od njegove kćerke – kažu komšije.

Saša za sobom ima dva neuspjela braka. Sa ženom koja ga je napustila ima tri djeteta. Sve su kćerke i najstarija ima već 20 godina.

– Strašno je što je nasrnuo na dijete sedam godina mlađe od njegove najstarije kćerke – pričaju mještani.

Policija je poslije isteka pritvora osumnjičenog privela tužiocu, koji je dao prijedlog, a sudija za prehodni psotupak prihvatio, da mu se odredi pritvor do 30 dana i pokrene istraga.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU