JEZIVI DETALJI UBISTVA STARICE U BiH: Unuk 24 puta nožem izbo nanu, EVO ŠTA JE JOŠ PRIZNAO POLICIJI
Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubistvo svoje nane Mensure Hasanbašić (58) koju je čak 24 puta izbo nožem po grudima, rukama i nogama. Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave (PU) Doboj, kazao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je 18-godišnjak tokom pretresa priznao ubistvo bake.

U ponedjeljak, 23. oktobra, na tri lokacije izvršeni su pretresi, a meta policajaca bilo je i jedno vozilo.

“U toku pretresa kuće koju koristi A. H. pronađeni su određeni odjevni predmeti, jedna jakna i patike i još neki odjevni predmeti koji su prije prijave u veš mašini oprani. Također, tu je prisustvovao i osumnjičeni A. H., gdje je prilikom pretresa priznao izvršenje krivičnog djela. Prilikom vršenja uviđaja je utvrđeno da tijelo ima ukupno 24 uboda, uglavnom su ubodi u predjelu grudnog koša, ima uboda u predjelu ekstremiteta i ruku i nogu”, kazao je Radinković, te dodao da je osumnjičeni naveo da je nakon izvršenja krivičnog djela popio deset tableta diazepama.

Ponašao se hladno i bez emocija

“Tako se i ponašao u toku cijele kriminalističke obrade. Znači s obzirom na uzrast ponašao se hladno, bez emocija, da bi poslije priznao izvršenje krivičnog djela i sve pojedinosti krivičnog djela”, naveo je Radinković.

On je kazao da su prilikom pregleda terena između kuće stradale žene i izvršioca na zelenoj površini pronašli ruksak u kojem se nalazila majica sa tragovima krvi, nož i rukavice.

Mladić je sinoć, 23. oktobra, sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj, a dežurni tužilac će predložiti nadležnom sudu određivanje pritvora.

“Dva lica koja su bila u društvu sa osumnjičenim A.H su pušteni na slobodu i ne mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Utvrđeno je da je poslije izvršenog krivičnog djela, kada je već došao u svoju kuću ostvario kontakt sa tim licima i lica su zajedno sa njim otišla do kuće njegove bake gdje su pronašli tijelo i onda otišli u Policijsku stanicu”, rekao je Radinković.

Priča se nije poklapala

Da bi unuk mogao biti ubica u policiji su posumnjali tokom uzimanja njegove izjave nakon što je prijavio da je pronašao baku jer se njegova priča nije poklapala sa pričom dvije osobe sa kojima je prijavio djelo.

“Osumnjičeni je kada je vidio kako se radi temeljno pretres njegove kuće, došao u situaciju da je priznao upotpunosti krivično djelo”, naveo je Radinković.

Motiv je, navodi načelnik dobojske policije, koristoljublje.

“Policijski službenici kada su došli na mjesto događaja po prijavi, su utvrdili da su ulazna vrata nasilno otvorena, najvjerovatnije nogom, gdje smo našli i fragment patike, đona na ulaznim vratima i gdje je izvršena djelimična premetačina”, kaže Radinković.

On je dodao da nemaju informacije da je osumnjičeni konzument droga, ali je vjerovatno tablete koje imaju psihodejstvo popio da bi bio smiren i bez emocija u toku kriminalističke obrade.

 novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU