Jordan u suzama: Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene

U prepunoj dvorani Staples Center u Los Angelesu u ponedjeljak je održana komemoracija za Kobea Bryanta, njegovu 13-godišnju kći Giannu te još sedam ostalih putnika koji su poginuli prošloga mjeseca pri padu helikoptera, na kojoj su se dirljivim govorima od košarkaške legende, među ostalima, oprostili njegova supruga Vanessa, Michael Jordan i Shaquille O’Neal.

“Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene”, poručio je u suzama Michael Jordan koji je o Kobeju Bryantu govorio kao svom “mlađem bratu” i prisjetio se kroz mnoge razgovore koje su vodili.

“Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobeju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način.”

Svečanost pod nazivom “Slavlje života” započela je nastupom pjevačice Beyonce koja je izvela svoj hit “XO” te otkrila da je “to bila jedna od Kobejevih najdražih pjesama”.

Voditelj ceremonije Jimmy Kimmel potom je u suzama govorio o nasljeđu Kobeja Bryanta i istaknuo neke od košarkaških legendi koje su se našle među 20.000 okupljenih u Staples Centeru. Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal, Phil Jackson, Tim Duncan, Stephen Curry i mnogi drugi došli su se još jednom prisjetiti najvećih trenutaka iz života jednog od najboljih košarkaša svih vremena, a Kimmel je posebno istaknuo pojavu legende Boston Celticsa Billa Russella, koji je večer prije na dvoboju najvećih suparnika Lakersa i Celticsa bio u gledalištu u Bryantovom dresu s brojem 24.

“Znao sam da ćeš jednog dana biti na pravoj strani”, našalio se Kimmel te dodao kako za Kobejem sada tuguju i na onim mjestima na kojima su mu zviždali.

Bryantova udovica Vanessa prvi je dio svog govora posvetila kćerki Gianni za koju je ustvrdila da je bila “sjajna sportašica” te da je voljela “pomagati drugima i podučavati ih”. Kad se oprostila od svoje kćeri, Vanessa Bryant je govorila i o svom pokojnom mužu.

“Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasan otac naših kćerki. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći.”

Svojim anegdotama i sjećanjima na odnos s Kobejem i Giannom Bryant govorili su bivši Kobejev suigrač Shaquille O’Neal, jedna od ponajboljih košarkašica svih vremena Diana Taurasi, Geno Auriemma, trener najuspješnije ženske sveučilišne ekipe UConn za koju je Gianna planirala zaigrati, košarkašica sveučilišta Oregon Sabrina Ionescu i glavni menadžer Los Angeles Lakersa Rob Pelinka.

Alicia Keys je odsvirala Beethovenovu “Mjesečevu sonatu”, koju je Kobe Bryant, iako nije učio svirati, naučio i odsvirao u jednoj prigodi svojoj supruzi. Na kraju je Christina Aguilera otpjevala “Ave Maria”.

Uoči održavanja komemoracije, Los Angeles Times je objavio da je Vanessa Bryant tužila kompaniju koja je vlasnik helikoptera, zbog smrti supruga i kćeri.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU