Još deset dana za prijave preduzeća iz Zenice za uvođenje inovacija

Agencija za razvoj preduzeća – Eda, u saradnji sa zeničkom razvojnom agencijom ZEDA i Službom za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenice, raspisala je javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u mala i srednja preduzeća (MSP) s područja Grada Zenica.

– Krajnji rok za dostavljane prijava je 31. mart ove godine do 15 sati, preduzećima iz Zenice ostalo je još deset dana da iskoriste priliku i dostave prijave – navodi se.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti MSP s područja Grada Zenice, kroz proces uvođenja inovacija koji obezbjeđuje unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za taj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni obezbijediti sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz sopstvenih izvora, u skladu s navedenim u Uputstvu.

Kako je naglašeno iz Agencije za razvoj preduzeća, Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na VIDEO  

Javni poziv je raspisan u okviru projekta ‘Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH’, koji finansira Švedska.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU