JP RV „Plava voda“ / Općinsko vijeće Travnik zatražilo mišljenje o projektu „Plava voda“


Općisnko vijeće Travnik se, nakon posljednje sjednice, obratilo Direktoru JP RV „Plava voda“ d.o.o Travnik za stav i mišljenje oko nastavka realizacije ovog Projekta.

Ovu informaciju potvrdio je Ernad Granić – Direktor JP-a koji je rekao slijedeće:

Istina je da smo od OV Travnik dobili Zahtjev (u formi Vijećničkog pitanja) sličnog sadržaja. Mi ćemo naravno na to odgovoriti što je korektnije moguće. Moje lično mišljenje je da se Projekat nastavi, ako to bude ikako moguće i ako to bude imalo više ikakvog smisla. Međutim, ja sam u ovom Projektu već dugo i vjerovatno sam i subjektivan po pitanju njegovog nastavka. Mi ćemo prezentirati činjenice onakve kakve jesu, a po daljim pitanjima neka se odredi OV Travnik kao većinski osnivač JP-a.“

I pored toga što je EBRD kao glavni finansijer odlučio da produži svoj angažman u Projektu, saznajemo da još uvijek jedan od glavnih problema nije riješen, a to jeispunjavanje preuzetih obaveza ZDK-a po pitanju zaduženja na koje se čeka već skoro dvije godine. Također, veliki problem predstavlja i činjenica da Grad Zenica već mjesecima ne finansira rad JP-a, što vodi ka njegovom gašenju, a dovodi u pitanje da li Zeničanima zaista treba Plava voda ili se Projekat „Plava voda“ koristi samo za politička prepucavanja u Gradu Zenici i ZDK-u, navodi se u saopćenju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU