JP VIK Zenica / Izvršena rekonstrukcija cjevovoda na kružnom toku

JP “ViK” d.o.o. Zenica obavještava javnost da je uspješno okončalo radove na rekonstrukciji cjevovoda DN 250, položenog ispod kružnog toka Mokušnice, na Glavnoj gradskoj magistrali. Radovi su obuhvatili zamjenu postojećeg cjevovoda u ukupnoj dužini od 33 metra i ugradnju visokokvalitetnih cijevi od nodularnog liva, a što će u budućnosti minimizirati mogućnost pojave kvara na predmetnom lokalitetu. Sve radove je u zadatom roku od 24 sata vlastitim kapacitetima izvelo JP ViK d.o.o. Zenica.

Odmah po okončanju navedenih radova kompanija Komgrad-Ze d.o.o. Zenica je pristupila sanaciji oštećenja na kolovozu koje će se odvijati u dvije faze: pripremni radovi za asfaltiranje u ukupnom trajanju od 6 dana, a zatim asfaltiranje svih oštećenih dijelova kolovozne površine. Prema planiranoj dinamici asfaltiranje će biti okončano 30.07.2021. godine.

Za vrijeme trajanja ovih radova na snazi će biti poseban režim saobraćaja od kružnog toka kod Lovačkog doma do kružnog toka kod Energopetrola.

Alternativni pravci za saobraćanje za vrijeme obustave saobraćaja su sljedeće ulice: Štrosmajerova, Armije BiH, Talića Brdo, dio GGM-a od kružnog toka kod Energopetrola do Bojinog vira i Mejdandžik.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU